DEZINSECȚIA
Dezinsecţia este acţiunea de eliminare, prin orice mijloace, a insectelor dăunătoare pentru sănătatea omului, animalelor sau culturilor agricole; alături de curățenie și dezinfecție, contribuie la combaterea și prevenirea unor boli transmise de insecte și acarieni către om, făcând parte din complexul de măsuri de igienizare a mediului inconjurător.
Dezinsecția completează celelalte operațiuni (curățenie, dezinfecție), contribuind la combaterea și prevenirea unor boli transmise de insecte și acarieni către om, făcând parte din complexul de măsuri de igienizare a mediului înconjurător.
Dezinsecția chimică se realizează cu ajutorul pompelor de joasă presiune (vermorel), pompelor automatizate de mare presiune (atomizoare), nebulizatoarelor ULV (generatoare de „ceață rece”), termonebulizatoarelor (generatoare de „ceață caldă”) cu ajutorul cărora se pulverizează substanță insecticidă. Totodată, dezinsecția chimică se mai poate realiza și cu ajutorul gelurilor insecticide. Toate substanțele insecticidele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătății.
Frecvența lucrărilor de DEZINSECȚIE este reglementată de prevederile legale în vigoare astfel:
- Pentru unitățile de alimentație publică, lucrările de dezinsecție se vor presta ori de câte ori este nevoie, dar nu mai rar de o dată pe lună;
- Pentru restul activităților, prestarea serviciilor de dezinsecție se va realiza ori de câte ori este nevoie, dar nu mai rar de o dată la trei luni de zile!